Bulleköp, vad kolla?
Av: Bebben    Den: 2015-09-24 09:27

Hej!

Häromdagen klarade jag A-teorin och har bara uppkörningen kvar.

Imorgon ska jag titta på en bulle, och tänkte höra lite med er vad som man ska kika på (förutom "det vanliga" då med lager, läckage framgaffel, olja, service osv). Det enda jag kan hitta som kan räknas som modellspeficikt fel är att instrumenteringen kan läcka in på årsmodeller innan -05.

Det som oroar mig lite är att hojen ligger nästan lite för bra i pris, styrändar saknas samt att säljaren sa att det varit andra där och kikat på den men inte nappat.

Jag kommer ju inte få provköra hojen, men utöver det så ska jag testa allt. Om det går bra, tänker jag återvända med en polare som får köra den åt mig.

Svara p inlgget -->>


Av: Per    Den: 2015-10-26 17:22

Grattis till en klassiker. :) Ser helt orörd ut :)


Av: Bebben    Den: 2015-10-24 21:36

Blev ett bulleköp idag iaf. Sjukt nöjd!

http://imgur.com/a/Q0g3V


Av: björn    Den: 2015-10-12 19:42

Nemas problemas.. Nu har du tid att kolla andra objekt också. Vintertid Brrrrr!!


Av: Bebben    Den: 2015-10-11 20:44

Vill börja med att be om ursäkt för otroligt sent svar, men jag pratade med säljaren samma dag som jag skulle titta på den och han hade upptäckt att kopplingen kanske börjat strula och ville inte sälja en "trasig hoj", så han skulle kolla upp det och sedan återkomma till mig.

I övrigt vill jag tacka för tipsen! jag återkommer om det blir något köp eller inte.

// Andreas


Av: björn    Den: 2015-09-26 16:25

En viktig sak att den inte slirar på startkopplingen i motorn när du trycker på startknappen, prova flera gånger att starta.Det skall inte vara någon tvekan innan motorn går igång och utan backslag.

Hade själv en 04 det var inga problem med läckande mätare vad jag vet.

lyssna på motorn när den går på tomgång: Det skall inte vara något skrammel, endast lite svagt tickande från ventilerna på sin höjd. kolla så alla oljor är bytta i slutväxel/kardan och motor.
Hissa upp bakhjulet och dra runt hjulet det skall gå lätt med visst motstånd .Bultarna i främre kardankopplingen kunde lossa på vissa hojar .Det märks som ett hackande om så är fallet.


Skriv ett svar:
Alias:

Lsenord:

mne:

Meddelande:

Lnk:

Om du vill ha med en lnk i ditt inlgg, ex frn bild frn bildsidan.